Hoofdpagina autoverzekering-Vergelijking.eu
Voeg ons toe aan uw favorieten

Autoverzekering-Vergelijking.eu nieuws pagina

Lees hier het laatste nieuws op het gebied van verzekeraars, autoverzekeringen en updates met betrekking tot onze website. Wij brengen altijd het meest recente nieuws, dus naast de beste vergelijkingen kunt u ook hiervoor geregeld onze website raadplegen.

Autolening vergelijken

Naast het afsluiten van een verzekering zijn er verschillende mogelijkheden om je auto te financieren. In dit artikel word je verteld wat de mogelijkheden zijn en op welke wijze deze verschillende financieringswijze in zijn werk gaan. (meer…)

Geen reacties

Het belang van een autoverzekering

In Nederland is het afsluiten van een autoverzekering al jaren verplicht. Dit komt doordat er vaak schade optreedt aan derden. Door hiervoor een verzekering af te sluiten wil de overheid voorkomen dat mensen die een ongeluk hebben gehad in de problemen komen. Zo kan de verzekeringsmaatschappij geld uitkeren aan een persoon die zwaar letsel heeft opgelopen bij een ongeval en hoef je dit niet uit je eigen zak te betalen. (meer…)

Geen reacties

Gadgets voor je auto

Auto’s zijn in de loop der jaren enorm ontwikkeld. Tegenwoordig zijn alle auto’s voorzien van de meest luxe gadgets die je maar kan bedenken. Vroeger was het zelfs nog speciaal dat er stuurbekrachtiging in de auto zat, tegenwoordig is dat de normaalste zaak van de wereld. Zonder stuurbekrachtiging kunnen veel mensen zelfs niet rijden, denk aan oudere mensen, die hebben niet genoeg kracht in hun armen om een zwaar stuur om te draaien. (meer…)

Geen reacties

Duurder autorijden in 2014

En ja hoor, weer een Prinsjesdag, weer een lastenverhoging voor de meeste automobilisten. Helemaal verwonderlijk is het natuurlijk niet. Het gaat nog steeds enorm slecht met de economie en lastenverzwaringen zijn daarom aan de orde van de dag.

Niet alleen maatregelen die bij Prinsjesdag bekend zijn geworden worden bekend gemaakt, ook beslissingen uit het regeerakkoord van vorig jaar worden in 2014 doorgevoerd. Toch kun je ook besparen op je autolasten. Heb je jouw autoverzekering bijvoorbeeld wel eens vergeleken met andere autoverzekeringen? (meer…)

Geen reacties

Tips om in 2014 te besparen op je Autoverzekering

Dit jaar was er weer een flinke stijging te zien in de autoverzekering premies en het zou niet vreemd zijn als deze stijging door zal zetten in 2014. Om de hogere premies enigszins te compenseren in de laatste maanden van dit jaar en in 2014 geven wij daarom een aantal tips.

Deze bespaar tips helpen je aan een goede premie en zorgen dat je de komende tijd niet te veel kwijt bent aan je autoverzekering.  (meer…)

Geen reacties

Verzekeringsfraude komt het meeste voor bij autoverzekeringen

Van alle fraude die particulieren plegen met betrekking tot verzekeren, zijn autoverzekeringen het meest geliefde doelwit. Maar liefst de helft van alle particuliere verzekeringsfraude heeft te maken met verzekeringen van onze geliefde heilige koe.

Dat zijn nog eens cijfers, en deze cijfers zijn natuurlijk tot stand gekomen met alleen de fraudegevallen die zijn ontdekt. Met deze cijfers heeft het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit een schatting kunnen maken: Zij denken dat de jaarlijkse verzekeringsfraudecijfers qua harde euro’s maar liefst 900 miljoen euro is! En hiervan is dus de helft voor het conto van fraude met autoverzekeringen. (meer…)

Geen reacties

Gemiddelde premies liggen veel hoger dan vorig jaar

Het is gebleken dat de gemiddelde premiehoogte van autoverzekeringen maar liefst zestien procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit viel aan de ene kant wel te verwachten, vanwege de verhoging van de assurantiebelasting. En niet alleen de verzekeringen zijn duurder geworden – autorijden in het geheel is duurder geworden.

Laten we eerst eens kijken naar de assurantiebelasting. Deze is ruim 10% gestegen. Dan is de gemiddelde stijging van 16% voor een autoverzekering wel erg ruim. De reden hiervoor is vrij simpel – het heeft te maken met marktwerking. Er zijn nog vreselijk veel mensen die teveel premie betalen, en hier verder niet bij stil staan. Deze grote groepen accepteren prijsstijgingen, omdat er geen actie wordt ondernomen om over te stappen, of omdat men simpelweg geen inzicht heeft. (meer…)

Geen reacties

Verkeerstraining zorgt voor reductie autoschades

Niet meer omkomen in schadeclaims, dat is één van de redenen voor de verkeerstraining voor jongeren. De zogeheten Trial training voor jonge weggebruikers zal hier voor zorgen, omdat het een aantoonbaar feit is dat deze groep autorijders voor de meeste brokken zorgen.

Het is vaak een resultaat van te weinig ervaring, en teveel hoogmoedswaanzin: Veel mensen zullen dit herkennen bij hunzelf, toen je net je rijbewijs had gehaald. Je voelt je vrij en denkt direct dat je goed kan rijden, terwijl het tegendeel in vele gevallen het geval blijkt te zijn. (meer…)

Geen reacties

Steeds meer auto’s voor de deur in Nederland

Vergeleken met ongeveer 20 jaar geleden blijkt dat huishoudens met maar één auto schaars worden. Er zijn nu huishoudens die twee of meer auto’s hebben, wat eerst dus niet zo vaak voorkwam.

Dit komt vooral omdat steeds meer vrouwen ook werken. Eerst was het zo dat vrouwen vaker huisvrouw werden. Nu is het gebruikelijk dat ook de vrouw werkt, waardoor er dus een extra auto bij komt. (meer…)

Geen reacties

Verzekeringen online berekenen loont

Uit onderzoek van de Nederlandse Mededingings Autoriteit is bewezen dat websites als de onze niet voor niets bestaan: Mensen die eerst vergelijken en daarna een verzekering afsluiten, blijken in het geval van bijvoorbeeld een autoverzekering gemiddeld €121 per jaar besparen!

Reken maar eens uit hoeveel dat bespaart op alle verzekeringen als u deze allemaal zo verantwoord vergelijkt en berekent. Dit kan honderden tot wel duizend euro schelen per jaar. (meer…)

Geen reacties