Uit onderzoek van de Nederlandse Mededingings Autoriteit is bewezen dat websites als de onze niet voor niets bestaan: Mensen die eerst vergelijken en daarna een verzekering afsluiten, blijken in het geval van bijvoorbeeld een autoverzekering gemiddeld €121 per jaar besparen!

Reken maar eens uit hoeveel dat bespaart op alle verzekeringen als u deze allemaal zo verantwoord vergelijkt en berekent. Dit kan honderden tot wel duizend euro schelen per jaar. Maar niet alleen verzekeringen, ook hypotheken bijvoorbeeld. Wanneer een gemiddeld gezin al deze financiën beter uitzoekt, blijkt dat zij dus duizend euro per jaar kunnen besparen.

Heeft dit nadelen? Is een goedkope, prijsvechtende verzekeraar dan ook net zo goed als een duurdere? Ja, zeggen de experts. En dat heeft met name te maken met de marktwerking. Wanneer een goedkopere verzekeraar opstaat, moeten de gevestigde, duurdere verzekeraars zich hierop aanpassen. Zo wordt de concurrentie groter, en dus ook de producten beter. Als er namelijk meer concurrentie is, doen bedrijven meer hun best op het gebied van klantenservice, voorwaarden, prijzen, etc. Dit alles om klanten voor hun te winnen.

Grafiek verzekeringen auto's 2006 tot 2012

Deze grafiek van Independer laat zien dat van 2006 tot 2012 de premies zijn gedaald. De lichte stijging van de laatste paar jaar ligt niet aan marktwerking, maar aan de regering die altijd meer belasting wil.

De verzekeraars blijven zo scherp, en blijven scherp geprijsde verzekeringen die kwalitatief goed zijn aanbieden. Wat dat betreft heeft onze vergelijkingssite voor het verzekeren van voertuigen zoals auto’s en motoren ook zijn steentje bijgedragen. Want hoe meer mensen bewust worden van prijzen, hoe meer de prijzen laag zullen blijven en hoe groter de concurrentie is. Het is dus een win-win situatie!