Auto’s zijn in de loop der jaren enorm ontwikkeld. Tegenwoordig zijn alle auto’s voorzien van de meest luxe gadgets die je maar kan bedenken. Vroeger was het zelfs nog speciaal dat er stuurbekrachtiging in de auto zat, tegenwoordig is dat de normaalste zaak van de wereld. Zonder stuurbekrachtiging kunnen veel mensen zelfs niet rijden, denk aan oudere mensen, die hebben niet genoeg kracht in hun armen om een zwaar stuur om te draaien.

Cruise control is tegenwoordig ook hartstikke normaal om in je auto te hebben. je kan nu voor langere stukken deze functie gebruiken en kan je je voet van het pedaal afhalen. Er moet echter nog wel worden opgelet, want het verkeer kan zo in eens omslaan. Als je dan niet goed oplet en je rijd met cruise control dan kan je zo op een andere auto klappen. Cruise control is niet alleen heel handig voor langere stukken, het is ook een zuinige manier van rijden. Je rijd namelijk een constante snelheid waardoor je auto niet extra hoeft te werken omdat er wordt gezwalkt tussen verschillende snelheden.

De achteruitrijcamera in actie.

De achteruitrijcamera in actie.

Camera’s worden tegenwoordig ook veel verwerkt in auto’s. zowel aan de voor als achterkant. De achteruitrijcamera is wel de meest bekende. Deze camera helpt je bij het achteruit inparkeren, omdat het je een goed beeld geeft van de situatie die zich afspeelt achter je auto. Oudere modellen hebben geen achteruitrijcamera, dit is echter geen probleem. Tegenwoordig kan je eenvoudig een achteruitrijcamera kopen op het internet of in een dichtbij zijnde winkel. Het monteren hiervan is ook geen probleem omdat achteruitrijcamera draadloos zijn.

Stoelverwarming is een toevoeging aan je auto die voornamelijk voorkomt in het duurdere segment. Met deze toevoeging kan je de warmte van de stoelen reguleren en hoef je in de winter nooit meer op een koude stoel te zitten. Al met al kan je tegenwoordig alles in je auto laten verwerken.