Dit jaar was er weer een flinke stijging te zien in de autoverzekering premies en het zou niet vreemd zijn als deze stijging door zal zetten in 2014. Om de hogere premies enigszins te compenseren in de laatste maanden van dit jaar en in 2014 geven wij daarom een aantal tips.

Deze bespaar tips helpen je aan een goede premie en zorgen dat je de komende tijd niet te veel kwijt bent aan je autoverzekering. 

 1. Vergelijk regelmatig autoverzekeringenbesparen-maakt-blij
  Veel mensen denken dat het afsluiten van een autoverzekering maar een keer hoeft te gebeuren. Toch is het echt verstandig om dit in de loop der tijd vaker te doen. Autoverzekeraars hebben namelijk elk jaar wel nieuwe acties en ook de premie verschilt van jaar tot jaar. Daarbij worden nieuwe klanten vaak extra beloond met een korting. Genoeg redenen om regelmatig autoverzekeringen te vergelijken en eventueel over te stappen. Bovendien kan vergelijken tegenwoordig erg gemakkelijk, zo zijn er online verschillende vergelijkingssites te vinden die je in een aantal stappen leiden naar de voordeligste autoverzekering.

 2. Jongeren die rijden in de auto van hun ouders worden beloond
  Vanaf 1 Juli 2013 neemt verzekeraar Interpolis de rijervaring die jongeren hebben in de auto van hun ouders mee bij de berekening van de premie voor de autoverzekering. Dit wordt bij Interpolis ook wel de ‘Jonge Bestuurders Bonus’ genoemd. Normaal betalen jongeren twee keer zoveel als iemand van 30 jaar of ouder. Dankzij deze Interpolis regeling is dit dus niet altijd meer het geval. Let er wel op dat er bepaalde eisen zijn als je van deze regeling gebruik wil maken. Zo moeten je ouders ook bij Interpolis verzekerd zijn.

 3. Jaarlijks of maandelijks betalen?
  Wanneer je een autoverzekering afsluit kun je vaak kiezen tussen maandelijkse of jaarlijkse betaling. Het is natuurlijk verleidelijk om dan voor een maandelijkse betaling te kiezen, je hoeft dan immers niet in een keer een groot bedrag te betalen. Toch is een jaarlijkse betaling meer aan te raden. Voor maandelijkse betalingen worden door autoverzekeraars veelal toeslagen berekend en dit is bij een jaarlijkse betaling niet het geval. Door te kiezen voor een jaarlijkse betaling bespaar je dus al gauw 6% op je autoverzekering.

 4. Kies voor een hoger eigen risico en bespaar
  Wanneer je kiest voor een hoger eigen risico kun je vaak veel besparen op je autoverzekering. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager immers de premie voor de autoverzekering. Als je van jezelf weet dat schade rijden zelden voorkomt, is dit dus een verstandige keuze.