In Nederland is het afsluiten van een autoverzekering al jaren verplicht. Dit komt doordat er vaak schade optreedt aan derden. Door hiervoor een verzekering af te sluiten wil de overheid voorkomen dat mensen die een ongeluk hebben gehad in de problemen komen. Zo kan de verzekeringsmaatschappij geld uitkeren aan een persoon die zwaar letsel heeft opgelopen bij een ongeval en hoef je dit niet uit je eigen zak te betalen.

Verschillende soorten verzekeringen

Er zijn op het internet veel verschillende verzekeringen te vinden. Het is belangrijk dat je voor jezelf de verschillen tussen de verzekeringen weet zodat je hier rekening mee kunt houden bij het afsluiten van een nieuwe verzekering voor je auto. Allereerst bestaat er een zogenaamde WA-verzekering. Deze verzekering wordt vaak afgesloten voor auto’s die al ouder zijn dan 10 jaar. De naam komt van de afkorting van wettelijke aansprakelijkheid. Deze vorm van verzekering is de minimale verplichte verzekering die afgesloten dient te worden. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die je met de auto veroorzaakt bij anderen, of aan andermans spullen. Hiermee is je auto zelf niet verzekerd voor andere schade.

Naast de WA-verzekering bestaat er de WA+-verzekering. Deze houdt in dat naast de schade die toegebracht wordt aan een andere persoon of de spullen hiervan ook de schade aan jezelf en aan je auto verzekerd. Ook is je auto op deze manier verzekerd voor inbraak en diefstal. Verder zijn ook brand en weerschade verzekerd. Hier kiezen de meeste mensen voor met een auto tussen de 7 en 10 jaar. Daarnaast is er nog de WA-Casco verzekering die ook de schade dekt die je zelf veroorzaakt.

Verzekering vergelijken

Het is dus van belang dat je bij de verschillende aanbieders kijkt wat voor jou de meest gunstige verzekering is. Je kunt je autoverzekering vergelijken op verschillende sites. Zo bespaar je een hoop geld wat je mooi uit kunt geven aan andere dingen.