Naast het afsluiten van een verzekering zijn er verschillende mogelijkheden om je auto te financieren. In dit artikel word je verteld wat de mogelijkheden zijn en op welke wijze deze verschillende financieringswijze in zijn werk gaan.

Met spaargeld kopen

De eerste optie is om de auto te kopen met spaargeld. Op deze manier koop je de auto en is deze geheel van jezelf. Ook ben je nu verantwoordelijk voor wat je er mee doet. Mocht je schade hebben aan je auto of is je auto kapot dan zul je deze kosten ook zelf moeten betalen. Door je spaargeld erin te steken kun je dit helaas niet meer uitgeven aan andere dingen zoals een huis of een boot.

Lease je auto

Je kunt er ook voor kiezen om de auto te gaan leasen. Dit is een optie die voor veel bedrijven als uitkomst wordt gezien. Maar ook particulier is het zeker mogelijk om een auto te leasen Er zijn 2 verschillende soorten leasecontracten. De eerste is een operationeel leasecontract, hierbij ben je niet de eigenaar van de auto, maar wordt de auto wel voor je onderhouden en hoef je zelf geen wegenbelasting en verzekering te betalen. Daarnaast is er nog Private Lease. Dit is een optie waarbij de auto wel van jou is en je ongestoord rond kunt rijden. Echter is wel het onderhoud en de wegenbelasting voor jou.

Een autolening afsluiten

Je kunt er ook voor kiezen om een autolening af te sluiten. Hierbij is de auto geheel van jou en zit je niet vast aan een contract over hoe lang je de auto mag houden. Bij deze vorm van financiering is het de bedoeling dat je maandelijks een klein deel van je lening terugbetaald. Hierdoor hou je nog geld over voor andere leuke dingen. Je kunt het best eerst een autolening vergelijken voordat je hem afsluit.