Niet meer omkomen in schadeclaims, dat is één van de redenen voor de verkeerstraining voor jongeren. De zogeheten Trial training voor jonge weggebruikers zal hier voor zorgen, omdat het een aantoonbaar feit is dat deze groep autorijders voor de meeste brokken zorgen.

Het is vaak een resultaat van te weinig ervaring, en teveel hoogmoedswaanzin: Veel mensen zullen dit herkennen bij hunzelf, toen je net je rijbewijs had gehaald. Je voelt je vrij en denkt direct dat je goed kan rijden, terwijl het tegendeel in vele gevallen het geval blijkt te zijn.

Ondanks de ruime uitwijkmogelijkheden heeft deze boom een magnetisch effect gehad op de bestuurder.

Omdat jonge weggebruikers zich vaak onterecht overmoedig voelen in het verkeer, veroorzaken zij vaak ongelukken. Om dit soort ongelukken te voorkomen is er de Trial verkeerstraining in het leven geroepen. Verzekeraars, zoals bijvoorbeeld Univé, geven korting op de premie wanneer iemand deze training heeft afgerond. De training duurt een dag, dus daar mag je niets van zeggen. En het werkt, omdat je je nog meer bewust wordt van de do’s en don’t’s dan een normale rijles voor je rijbewijs.

Bij normale rijlessen wordt er namelijk gekeken naar de verkeersregels en of je bepaalde dingen onder de knie hebt, zoals fileparkeren. Waar de Trial zich op concentreert zijn de dingen die juist niet dagelijks voorkomen: Bijvoorbeeld een noodstop maken, of het slippen van de auto onder controle te krijgen. Dit zijn zeer belangrijke aspecten wanneer het gaat om ongelukken voorkomen. Inmiddels hebben duizenden jongeren deze training gedaan, wat een goed ontwikkeling is. Er zijn zelfs verzekeringsmaatschappijen die deze training gratis aanbieden!