Net zoals het met de BTW verhoging is gegaan, is ook de assurantiebelasting onlangs onder handen genomen door de overheid. Waar de BTW van 19% naar 21% is gegaan, is de assurantiebelasting vele malen meer gestegen: Waar dit nu nog 9,7% is, ondervindt deze tak van belasting vanaf 1 januari 2013 een explosieve stijging naar wel 21%!

Dat is niet niks. En deze stijging gaan uiteraard wij, de consumenten, wederom in onze portemonnee voelen. Want als we kijken naar autoverzekeringen waar assurantiebelasting over moet worden betaald, zullen we dit gaan zien in de premies die wij betalen aan de verzekeraar. Zo te zien wordt de planning van de huidige regering met het oog op het verhogen van vele lasten zeer snel uitgevoerd. Jammer dat het volk hierover niet goed werd voorgelicht, want ik betwijfel of men op deze partijen had gestemd als ze dit hadden geweten.

Een auto met schade

Het gaat meer kosten om dit te verzekeren, maar premies vergelijken loont ook steeds meer.

Het is in ieder geval niet anders, dus hier een tip: Wanneer je voor 1 januari 2013 een autoverzekering afsluit en deze voor een jaar in één keer betaald, komt dit bedrag niet in aanmerking voor de verhoogde assurantiebelasting. Dat is toch nog een klein voordeel bij dit nadeel! Dus neem een kijkje bij de voordeligste en beste autoverzekeringen van dit moment en profiteer nu nog van deze constructie.

Een ander gegeven wat nog steeds van toepassing is, is dat veel mensen zelfs niet kijken naar een goedkopere verzekering voor hun auto- of motorfiets. Resultaat hiervan is dat een grote groep zichzelf over-verzekerd. Maar het wordt wel steeds populairder om vergelijkingssites zoals de onze te raadplegen. En in combinatie met al deze lastenverzwaringen in een tijd van crisis, is het een kwestie van tijd dat steeds meer consumenten meer andacht gaan geven aan het uitzoeken van goedkopere verzekeringen. En dat moet ook vinden wij, want waarom te veel betalen als het voor veel minder kan?