De politiek en autorijden: Erg populair als melkkoe zonder de autorijder te sparen. En dat terwijl de economie draait op woon – werk verkeer. Maar wanneer er verkiezingen zijn wordt er gezwegen als het graf over de negatief uitpakkende plannen voor auto eigenaren die veel partijen van plan zijn.

Dat is een feit wat beschamend is en riekt naar misleiding van kiezers. Want zelfs in de partijprogramma’s die de partijen hebben samengesteld voor de net gehouden verkiezingen laat men dit soort negatieve plannen gewoon eruit. Terwijl ze wel degelijk plannen hebben zodra ze weer in de Kamer zitten. Dit bericht de site van RTL nieuws. Het meest prominente is dat wel heel erg veel partijen aan de haal gaan met hier en daar vreemde belastingverhogingen.

Auto nog steeds populairste melkkoe

Dit is hoe de overheid elke auto ziet.

En waar kun je als overheid zijnde dat beter vandaan halen dan de grootste kip die je kan blijven kaalplukken? Juist: De autobezitter dus. Want men heeft een auto nodig, en dat weten onze hoge heren maar al te goed. Hier volgt een opsomming van de meest prominente doodgezwegen maatregelen die men wil doorvoeren:

  1. PVV en SP willen een verhoging van de overdrachtsbelasting wanneer men een huis koopt.
  2. PvdA, SP, CDA, Groen Links en D66 willen belastingverzwaring voor bijna alle verzekeringen.
  3. Groen Links wil, hoe origineel, de gigantische brandstof accijnzen nog hoger maken: 15 cent per liter.
  4. SP en Groen Links willen een verhoging van de BPM.
  5. CDA wil een verhoging van de wegenbelasting.
  6. PvdA, D66, Christen Unie en Groen Links wil geen belastingvoordeel meer voor oldtimers.

Van deze maatregelen zijn er dus maar liefst 5 van de 6 die motorvoertuig gerelateerd zijn! Want een belastingverzwaring voor verzekeringen houdt natuurlijk ook in dat het voor auto- en motorverzekeringen geld. Dus als dit door wordt gevoerd, wat niet onwaarschijnlijk is gezien een meerderheid in de huidige nieuwe 2e Kamer hier voor is, heeft u nog meer reden om op onze site voor uw trouwe twee– of vierwieler de goedkoopste verzekering te vinden.

Een andere maatregel die waarschijnlijk ook wordt doorgevoerd, gezien de huidige 2e grootste partij van Nederland, de PvdA, dit ondersteund, samen met veel andere kleine partijen, is dat oldtimers niet meer belastingvrij zullen zijn. Dit is een absurd plan. Hoelang gaat het volk dit nog pikken vragen wij ons af. Datzelfde volk stemt echter wel op dezelfde gevestigde orde waardoor ze al hun hele leven worden benadeeld – wij begrijpen dan ook niets van de verkiezingsuitslag. Hoogst waarschijnlijk stemmen de meesten op een partij met een drog reden, zoals hoe een lijsttrekker overkomt op TV. En dat is juist de laaste reden om op een partij te stemmen. Het is nu toch echt tijd om wakker te worden…