In de maand juli van dit jaar is gebleken dat de verkoop van gebruikte auto’s is gestegen ten opzichte van diezelfde maand in 2011. Deze trend is opvallend, gezien de verkopen in de voorgaande maanden van tweedehandsjes juist dalende waren.

Vooral occasions die van hand naar hand gaan tussen particulieren heeft een sterke stijging meegemaakt. De verklaring is volgens ons eenvoudig: De economie kwakkelt voort met toch wel enige onzekerheid over de toekomst met het oog op het grote Euro debacle.

Auto occasions worden populairder

Occasions in de autohandel worden weer populair, met particuliere tweedehands verkopen die het meest stijgen

Waar we eerder al berichtten over de ontwikkeling van daling in autoschades als resultaat van de verkoop van kleinere, en dus goedkopere auto’s, is het niet zo gek dat de tweedehandse autoverkoop in populariteit stijgt. De simpele conclusie is dat men goedkoop wil rijden. Of het is een kleine, goedkope nieuwe auto of een goedkope occasion.

Mensen worden zich dus steeds meer bewust van hun uitgaven, en dat sluit perfect aan op onze website. Want wij bieden op onze beurt weer hulp bij het zoeken van de goedkoopste autoverzekering die het beste past bij uw situatie. Want als u bespaart op uw auto, dan moet u natuurlijk ook besparen op uw verzekering.