Een opvallende ontwikkeling mogen wel wel zeggen: De autoschade gevallen zijn het eerste kwartaal van dit jaar gedaald in vergelijking met het jaar daarvoor, maar toch hebben veel verzekeraars hun premies weer iets opgeschroefd.

Dit komt naar voren in de cijfers van een gerenommeerd autoschade calculatiesysteem genaamd Audatex in combinatie met de gemiddelde premies die autoverzekeraars nu rekenen. De Consumentenbond meldt dan ook dat ondanks deze daling in autoschades, de premies dus wel zijn verhoogd, maar hierover straks meer.

Een klein autootje

Steeds meer mensen rijden een kleinere auto, waardoor schades ook kleiner en dus goedkoper zijn.

Eerst maar eens de redenen dat de autoschades zijn gedaald onder de loep nemen. Dit zou namelijk liggen aan de toegenomen verkeersveiligheid, maar nog meer aan dat mensen kleinere auto’s rijden die relatief goedkoop gerepareerd kunnen worden. Ook zijn de nieuwe snufjes zoals ingebouwde parkeerhulpen een oorzaak van een lager totaalbedrag van auto schades.

Maar waarom zijn dan de premies bij sommige verzekeraars verhoogd? Wij kunnen maar één ding verzinnen: Het aloude idee dat verzekeraars hebberig zijn wordt hierdoor bevestigd. Maar gelukkig zijn er nog wel enkelen die lekker goedkoop blijven, en deze hebben we vermeld op onze hoofdpagina waar u gegarandeerd een goedkope autoverzekering kan vinden die bij u past.