Er zijn al veel pogingen gedaan om auto’s elektrisch te maken. In het land van de onbegrensde mogelijkheden heeft eindelijk iemand zich gestort op de tweewielers: Virginia Tech ontwikkelt een motorfiets die puur op elektriciteit loopt.

Een interessante ontwikkeling, dat mogen we wel stellen. Het is nog een concept model, maar met de looks is niets mis mee. En volgens de ontwikkelaars ligt de topsnelheid nu nog lager dan haar vergelijkbare concurrenten met benzinemotor, in bochten laat deze elektrobike hen achter zich. Dit heeft volgens de makers te maken met het feit dat de motorfiets vele malen lichter is, waardoor hij zeer handelbaar blijft bij extreem sportief rijgedrag. In het volgende filmpje is te zien hoe ze deze motor, genaamd VT Bolt, aan het testen zijn met commentaar erbij van de makers.

Wanneer dit soort voertuigen zonder verbrandingsmotor zich genesteld hebben op de consumentenmarkt, is het interessant om te zien hoe de wegenbelasting hiermee omgaat. En natuurlijk hoe verzekeringsmaatschappijen hier mee omgaan. Zouden de premies omlaag gaan wanneer er elektrisch wordt gereden? In ieder geval houden wij het in de gaten en bent u er zeker van dat wanneer u ooit eens een elektrische motor rijdt, u gewoon hier terecht kan voor de meest voordelige verzekering.

Van de belasting echter zou een verlaging logisch zijn, omdat hier ook de factor milieu wordt meegenomen. Maar we weten hoe de regering is: Een lagere wegenbelasting, en dan ook nog brandstofaccijns mislopen? Dat gaat compleet tegen de overheidsfilosofie van kaalplukken in, dus benieuwd wat voor vreemde constructies ze hiervoor gaan bedenken om toch nog zoveel mogelijk geld uit gebruikers van elektrische voertuigen te wringen. De tijd zal het leren.